Лична карта школе

          Ако путника намерника пут нанесе кроз ове наше крајеве, па још крене од Петровца ка Свилајнцу,тачно на пола пута , на 17 км зауставиће се да предахне и одмори поглед, на зеленилу,житним пољима и виноградима. Ту је Буровац,село на самој граници две општине и два округа. У самом центру села обавијена мирисом липе и склоњена од радозналих погледа стоји сива зграда, и да није дечје граје знало би се по величини и прозорима да је школа.

         По причањима мештана села босонога дечица из Буровца први пут су почела срицати слова још давне 1903. године. Била је то четвороразредна школа. После рата  године 1958.год.школи је припојена и табановачка школа, а 1962. године и школа из села Бусура, па је прва осморазредна  школа у Буровцу основана 1964. године. Тада је добила име које и данас носи ''Света Михајловић' и као Дан школе слави 4. октобар.Новији део школске зграде датира из 1985.год. Од тада до данас из ове школе је изашло много младих људи који су данас лекари,професори,занатлије,пољопривредници,вредни и честити домаћини.

         Школа ради са два подручна одељења Табановац и Бусур ( у ове две школе је четвороразредна настава).

         Ове школске године школа има 118 ученика са подручним одељењима  и 30 радника.

      Понос наше школе су изузетни резултати ученика на општинским,градским и републичким такмичењима без обзира што их је мали број.